Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se ukrývá řada recidivistů, kteří utíkají před zákonem. Vůbec nás nerespektují, burcuje policie

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Stuttgart - Policisté z Bádenska-Württemberska volají o pomoc. Poukazují na to, že do země přichází celá řada recidivistů, kteří se tu skrývají. V souvislosti s útokem v Berlíně proto žádá o některé změny.

Policejní Unie v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko vyzvala vládu k vyšší podpoře ohledně spolupráce se zahraničními recidivisty. Policie tak reaguje v souvislosti na předvánoční teroristický útok v Berlíně. Informuje list Stuttgarter Nachrichten.

"Spousta lidí hledá útočiště v Německu, kde se dopustí, nebo se skrývá před trestnými činy," hovoří regionální předseda Policejní Unie Hans-Jürgen Kirstein. Dodal také, že cizinci často čelí v Německu minimálním, případně žádným následkům.

Kirstein rovněž naráží na skutečnost, že cizinci v Německu často neplatí ani pokuty a dalším sankcím pak kvůli nedbalosti úřadům uniknou. Podle něj se dokonce práce členů Policejní unie nebere vážně. Policisté proto vyzývají německé ministerstvo spravedlnosti, aby vydalo jasný signál, že má v zaměstnancích Unie plnou důvěru a váží si jich.

Témata:  policie Německo krimi Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy