Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelské síly bombardovaly oblast nedaleko Damašku

Válka v Gaze
Válka v Gaze
Foto: News.xinhuanet.com

Tel Aviv - Izrael v noci na dnešek podnikl několik náletů a vyslal rakety na oblast kolem města Kutajfa nedaleko syrské metropole. Syrská armáda zopakovala, že podobné útoky se setkají s tvrdou odvetou a zároveň Izrael obvinila z podporování radikálních skupin v Sýrii.

Útok způsobil značné hmotné škody. Oznámila to dnes prostřednictvím syrské státní televize armáda. Mluvčí izraelské armády tvrzení Damašku odmítla komentovat.

Bombardování izraelská armáda zahájila v 2:40 místního času (01:40 SEČ) z libanonského vzdušného prostoru. Jeden z letounů zasáhla syrská protivzdušná obrana. Z izraelského vzdušného prostoru byly na oblast následně vystřeleny čtyři rakety, jednu z nich syrská protivzdušná obrana zneškodnila, ale zbylé tři poškodily syrskou vojenskou základnu.

Izrael v minulosti již několikrát zdůraznil, že nedopustí, aby v Sýrii stavil Írán základny a pomáhal tam ve zbrojení radikálnímu libanonskému radikálního hnutí Hizballáh, které stejně jako Teherán stojí ve válce na straně syrského prezidenta Bašára Asada. Loni v srpnu šéf izraelského letectva oznámil, že Izrael podnikl v Sýrii asi 100 náletů.

Témata:  Izraelská armáda Sýrie Izrael

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy