Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA připravují další reakce na "škodlivé ruské aktivity", říká šéf amerických rozvědek

New York
New York
Foto: Pixabay

Washington - Spojené státy připravují další reakce na "škodlivé ruské aktivity". Dnes to prohlásil šéf amerických tajných služeb (DNI) Dan Coats. Washington podle něj chystá další postup ve věci otravy bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a zaměří se na ochranu voleb do Kongresu.

V listopadu budou Američané vybírat nové složení Sněmovny reprezentantů a třetiny Senátu. V této souvislosti panují obavy, že by se Rusko mohlo pokusit výsledek hlasování ovlivnit. Kongres a také zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller zatím stále objasňují roli Moskvy v předloňských prezidentských volbách, Rusko nicméně všechna obvinění z vměšování do hlasování popírá.

Podle Británie za útokem na Skripala a jeho dceru Julii stálo s největší pravděpodobností Rusko, to ale odpovědnost odmítá.

USA v souvilosti s kauzou vyhostily 60 ruských diplomatů a nařídily uzavřít ruský konzulát v Seattlu. Moskva odpověděla vyhoštěním stejného počtu amerických diplomatů a požadavkem na uzavření amerického konzulátu v Petrohradu.

Témata:  USA Rusko Kongres Spojených států amerických (United States Congress)

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy