Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izrael v noci bombardoval na další cíle v Pásmu Gazy

Válka v Gaze
Válka v Gaze
Foto: News.xinhuanet.com

Jeruzalém - Izraelská armáda v noci na dnešek provedla nové útoky na 25 vojenských cílů v Pásmu Gazy, odkud v úterý palestinské militantní skupiny iniciovaly nejrozsáhlejší palbu za poslední roky. Podle agentury AFP o tom dnes informovali izraelští vojenští představitelé.

Mezi cíli izraelských nočních útoků byly výrobny raket, kryty pro drony či vojenská infrastruktura, uvedl židovský stát. Izraelská armáda rovněž upřesnila, že během úterka vypálily radikální skupiny 70 raket a dělostřeleckých granátů, z nichž se podařilo nespecifikované množství sestřelit.

K úterním útokům se přihlásila ozbrojená křídla palestinských skupin Hamás a Islámský džihád. podle nich o odvetu za předchozí izraelské útoky na jejich pozice v pásmu. Izrael již v úterý reagoval útokem na 30 cílů, mezi nimiž bylo i zničení tunelu pod hranicí.

V důsledku ataků bylo na izraelské straně zraněno pět lidí včetně tří vojáků, o zraněních či obětech mezi Palestinci nejsou informace.

O situaci bude dnes na podnět Spojených států jednat Rada bezpečnosti OSN, kde chce Washington předložit návrh deklarace odsuzující útoky palestinských skupin.

Témata:  Izrael Gaza (palestinské město v Pásmu Gazy) Izraelská armáda

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy