Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Problém s penězmi na důchod? Brexit bude mít následky

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Londýn - Britský premiér David Cameron varoval, že odchod Británie z EU, takzvaný brexit, by vedl ke snížení peněz na důchody a státní zdravotnictví.

Svým vyjádřením v dnešním britském tisku se Cameron podle agentury Reuters snaží před referendem o členství v unii získat podporu některých z dosavadních zastánců brexitu.

Jeden z významných zastánců brexitu a bývalý ministr Iain Duncan Smith obvinil Camerona, že podobná prohlášení jsou "ubohým zastrašováním" voličů, zvlášť důchodců.

Cameron vyhlásil referendum 23. června pod tlakem části své vládní Konzervativní strany, ale sám je v čele kampaně za zachování britského členství.

Většina dosavadních předvolebních průzkumů ukazuje, že výsledek plebiscitu by měl být velmi těsný. Také naznačily, že někteří starší zastánci brexitu sledují debatu a mohli by v den hlasování změnit názor.

Témata:  Velká Británie Brexit David Cameron

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy