Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Západ USA sužuje požár, evakuovat se musely stovky lidí +VIDEO

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Los Angeles - Část kalifornského pobřeží a venkovskou oblast státu Nové Mexiko zachvátil požár, evakuovány musely být stovky lidí. Region se potýká se suchem a vysokými teplotami.

Vedení kalifornského města Santa Barbara nařídilo evakuaci obyvatel zhruba 400 domů, které jsou nejblíže požáru šířícímu se v lesním parku Los Padres severozápadně od města.

Oheň tu vzplál ve středu a jeho rychlé šíření se snaží zpomalit 500 hasičů za pomocí letadel a vrtulníků shazujících vodu shůry. Úřady nechaly evakuovat rovněž několik pláží a lidi z místních kempů.

Zdroj: YouTube

V Novém Mexiku byli evakuováni lidé z okolí města Tajique, kde požár od středy zachvátil téměř 5000 hektarů plochy. Kouř z požáru v řídce osídlené oblasti se rozšířil až do větších měst ležících přes 100 kilometrů odtud. S plameny bojuje 600 hasičů.

Témata:  požáry v USA požáry

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy