Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tatra začne montovat svoje auta v Ázerbájdžánu

Tatra
Tatra
Foto: Tatra

Kopřivnice (Novojičínsko) - Kopřivnická automobilka Tatra začne montovat své nákladní automobily v Ázerbájdžánu, dosud je tam jen vyvážela.

V Baku se na tom dohodla společnost Tatra Trucks z holdingu Czechoslovak Group s ázerbájdžánskou firmou Ganja Automobile Plant, napsal dnes server E15.cz. Příští rok mají být smontovány první desítky tater.

Tamní partnerská automobilka přibere tatrovky na výrobní linky vedle ruských značek Maz a Kamaz. Ročně zvládne ázerbájdžánská továrna podle webu vyrobit tisícovku nákladních aut a dva tisíce traktorů.

"V Ganje se můžou vyrábět tatry nejen pro ázerbájdžánský trh, ale i pro další středoasijské státy," uvedl šéf Tatra Trucks Petr Rusek. Podvozky tatrovek už nyní využívá tamní armáda jako nosiče pro zbraňové systémy.

Témata:  Tatra EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy