Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Středočeští policisté stíhají dva podvodníky, díky fiktivním fakturám si přišli na miliony

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Středočeští kriminalisté stíhají ženu a muže kvůli podvodům za miliony korun. Jedná se sice o dva na sobě nezávislé případy, oba obvinění ale k obohacení používali fiktivní faktury.

Oběma hrozí až deset let vězení. Stíhaný muž v letech 2012 až 2014 vystupoval jako jednatel společnosti v Říčanech. Nechával si vystavovat a následně do daňového přiznání zahrnovat fiktivní faktury dodavatelů luxusních automobilů a jiných právnických osob. Způsobil tak škodu přesahující 7,5 milionu korun.

"Muž se nyní nachází ve věznici Pardubice," uvedl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Žena z druhého případu je obviněná z pokračujícího zvlášť závažného zločinu podvodu. "Jako zaměstnankyně společnosti zabývající se nákladní dopravou v Kladně v letech 2011 až 2016 předkládala fiktivní faktury opatřené číslem účtu svých věřitelů, kdy neoprávněně z účtu zaměstnavatele odčerpala celkem šest milionů korun," doplnil mluvčí.

Témata:  krimi podvod firmy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy