Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nebudu politické antitalenty živočišnými termíny, slíbil Zeman na Vysočině

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Jihlava - Prezident Miloš Zeman dnes zahájil návštěvu kraje Vysočina. Slíbil, že omezí nevybíravé verbální projevy vůči jiným politikům. V projevu pak zkritizoval EU, který podle něj není schopná dlouhodobých koncepčních řešení.

Zeman nedávno hrubě napadl premiéra Bohuslava Sobotku ČSSD, jehož kritizoval za nedodržení koaliční smlouvy. "Pokud nebudeme dodržovat smlouvy, stane se z politiky chaos. Nemohu slíbit úplně bobříka mlčení, ale omezím své verbální projevy a nebudu označovat některé politické antitalenty živočišnými termíny," slíbil Zeman reagující na prosbu krajského zastupitele Milana Plodíka (KSČM).

Ten prezidentovi oznámil, že když pro něj sbírá podpisy pro prezidentskou volbu, lidé s nelibostí reagují na některá Zemanova prohlášení. "Chtěl bych poprosit, jestli byste si mohl po zbytek funkčního období uložit bobříka mlčení v nevhodných slovech," požádal tedy Plodík.

V další diskusi se prezident soustředil na Evropskou unii. Prohlásil, že EU chybí kromě koncepční politiky i silné vedení respektovaných politiků vzbuzujících důvěru. "Evropská unie se musí zbavit záplavy technických směrnic a místo toho přijímat dlouhodobá koncepční opatření," řekl Zeman. Klasickým příkladem je podle něj ochrana vnějších hranic, pro kterou se téměř nic nedělá.

Setkáním s vedením kraje, zastupiteli a starosty obcí dnes prezident na krajském úřadě v Jihlavě zahájil třídenní návštěvu Kraje Vysočina. Podle Ivany Šteklové z kanceláře hejtmana se ze setkání s prezidentem předem omluvila přibližně desítka zastupitelů napříč politickým spektrem, a to převážně kvůli dovoleným. Do dnešního rána se v okolí krajského úřadu objevilo na chodníku a sloupech veřejného osvětlení několik nasprejovaných růžových trenýrek.

Témata:  Miloš Zeman Vysočina prezident ČR

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy