Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva mrtvé si vyžádala srážka vlaku a osobního automobilu na Znojemsku, dítě je v kritickém stavu

Nehody vlaků
Nehody vlaků
Foto: Pixabay

Znojmo - U obce Olbramkostel na Znojemsku dnes po srážce osobního auta a vlaku zemřeli dva dospělí, malou dívku přepravil vrtulník do brněnské nemocnice v kritickém stavu.

Tragédie se stala okolo 15:00 na přejezdu bez závor. "Auto se srazilo s osobním vlakem, který jel z Okříšek do Znojma. Bylo to na přejezdu, který byl zabezpečený světelnou signalizací, ale bez závor," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místě zasahovali záchranáři se dvěma sanitkami a vrtulníkem. "Dva dospělí zemřeli ještě před příjezdem záchranářů. Dívku v kritickém stavu transportuje vrtulník do Brna," řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Příčiny nehody vyšetřuje policie. V místě jezdí náhradní autobusová doprava, trať by měla být průjezdná kolem 17:00.

Témata:  nehody vlaků Jihomoravský kraj vlaky

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy