Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoku v teplické nemocnici nešlo zabránit, hájí se vedení. Senior je pod dohledem psychologů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Teplice - Policie zatím neobvinila seniora (86), který o víkendu napadl dva pacienty nemocnice v Teplicích. Muž, který útočil kapesním nožíkem, nejevil předtím známky agresivity, uvedla Krajská zdravotní.

Incident se odehrál v noci z pátku na sobotu na neurologickém oddělení. Podle mluvčího Krajské zdravotní Iva Chrásteckého zaútočil muž kapesním nožíkem. "Napadení byli odesláni na chirurgii, kde byly jejich rány ošetřeny, a oba se poté vrátili na neurologické oddělení," uvedl.

Senior byl ještě v noci převezen za doprovodu policie do psychiatrické léčebny.

Incidentu nebylo podle Chrásteckého možné zabránit. "Pacient, který zaútočil, měl být po čtrnáctidenní hospitalizaci v sobotu, tedy týž den, propuštěn do domácího léčení. Během hospitalizace dodržoval léčebný režim a nejevil žádné známky agresivity," doplnil mluvčí.

Policie případ vyšetřuje pro podezření z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Událost si převzali krajští kriminalisté.

Témata:  krimi nemocnice Teplice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy