Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi si kvůli hokeji natočili budíček. Čtvrtfinále s Američany vidělo půl milionu lidí

Zimní olympijské hry 2018, Pchjongčchang - Jižní Korea
Zimní olympijské hry 2018, Pchjongčchang - Jižní Korea
Foto: Instagram

Praha - Přenos čtvrtfinálového zápasu ČR-USA na olympiádě v Pchjongčchangu na ČT Sport dnes ráno od 4:10 hodin sledovalo zhruba půl milionu lidí. Ze všech diváků u obrazovek jich 84 procent sledovalo právě tento zápas.

Podle mluvčí ČT Karolíny Blinkové vidělo první dvě třetiny a 12 minut ze třetí třetiny průměrně 486.000 lidí. Za zbytek zápasu včetně nájezdů, kde mohla být sledovanost výrazně vyšší, zatím nejsou data, protože spadají do dnešního měření, které bude vyhodnocené až ve čtvrtek.

V porovnání se čtvrtfinále s USA v japonském Naganu před 20 lety byla sledovanost méně než poloviční. Zápas ale tehdy začínal o zhruba dvě a půl hodiny později, kdy bývá běžně vzhůru daleko více lidí.

Češi remizovali s týmem USA 2:2 a po samostatných nájezdech vyhráli 3:2. V semifinále je v pátek čeká tým Ruska. Tento zápas už nebude v nočních hodinách.

Témata:  Olympijské hry 2018 Česká televize sport hokej OH

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy