Kultura

TV Barrandov

Co přinese podzim na Barrandově? Seriály i talk show

Kultura

Praha - Páteční večery na TV Barrandov budou patřit novému kriminálnímu seriálu Doktorka Kellerová v hlavních rolích s Kateřinou Brožovou, Janem Šťastným, Miroslavem Etzlerem a Markem Vašutem. Vrátí se také pořady, které se těší velké divácké oblibě.

Gomez, Selena

Zpěvačka Selena Gomez ruší evropské turné

Kultura

Praha - Americká zpěvačka Selena Gomez ruší evropské turné Revival včetně pražského koncertu, který byl plánován na 24. října 2016 do pražské O2 areny. Jako důvod uvedl pořadatel koncertu dlouhodobé zdravotní problémy.

Kino, ilustrační foto

Kultura

Září v kinech: Taxi 121, Spielberg i Alice Cooper

Praha - O letních, pro děti prázdninových měsících se ve světě filmu občas hovoří jako o okurkové sezóně. Nakolik to je správné nechť posoudí sám divák, faktem ale je, že v září se na něj chystá několik hodně zajímavých titulů.

Uprchlíci, ilustrační foto

Čok v písni varoval před migranty. A teď dodává...

Kultura

Praha – Už v pondělí jsme vás informovali o písni zpěváka Viléma Čoka. Song s nacionalistickým podtextem vyvolal rozruch – stejně jako písně na podobné téma, které se v poslední době objevily. Zpěvákovi se však nelíbí, že jsou slova jeho skladby vytrhávány z kontextu a tak ke klipu zveřejnil i kompletní text.

TV Prima

Podzim na Primě: Tři velké premiéry a reality show

Kultura

Praha - Milovníci českých seriálů a reality show si v následujících měsících přijdou na své. Televize Prima chystá hned tři velké premiéry a návrat populárních kuchařských pořadů a reality show.

Z filmu Vlk z Wall Street

Filmy 21. století: Propadák nebo mají šanci na to stát se klasikou?

Kultura

Londýn - Existují v dnešní pokročilé době plné filmů nejrůznějších žánrů takové, které můžeme nazývat tou pravou klasikou? Lépe řečeno, co můžeme vlastně nazývat klasikou? Někteří filmoví kritici si dokonce myslí, že v dnešní době už nemůže být natočený film, který by se za pár let dal klasikou nazývat. Redaktoři BBC proto oslovili kulturní odborníky s otázkou jaké filmy 21. století by označili za nelepší. Na základě těchto odpovědí pak vznikl žebříček, který dokazuje, že i v dnešní době se najdou skutečně kvalitní filmy.

Česká televize

Doktor Martin, Rapl, Kosmo a Nádraží. Česká televize představila podzimní program

Kultura

Praha - Nový detektivní seriál Rapl, historická sága Já, Mattoni a druhá řada oblíbeného Doktora Martina. To je jen zlomek z toho, co si pro diváky připravila na podzim Česká televize. Nově se objeví také satira o fiktivním letu Čechů na Měsíc Kosmo, kancelářský sitcom Marta a Věra nebo pořad plný skečů s názvem Nádraží.

Pevnost Boyard

Slavnou Pevnost Boyard obsadily české celebrity

Kultura

Praha - Francouzská televizní soutěž Pevnost Boyard, známá také pod názvem Klíče od pevnosti Boyard se úspěchu a oblíbenosti těší už desítky let. V průběhu svého trvání se dostala také na české televizní obrazovky a diváci tak mohli sledovat adrenalinové úkoly, které museli účastníci podstoupit, aby se dostali až k vytoužené výzvě. Nyní se do pevnosti na jihozápadu Francie podívali české celebrity. Jejich nelehkou cestu za pokladem můžeme už brzy vidět na televizních obrazovkách.

Koncert, ilustrační foto

V Českých Budějovicích vypukne netradiční kulturní festival

Kultura

České Budějovice - V centru Českých Budějovic vypukne dvoudenní festival s bohatým kulturním vyžitím Město lidem, lidé městu. Organizátoři akce připravují velmi zajímavý doprovodný program i vkusné dekorace. Cílem akce je vytvořit nevšední program na všedním místě.

Hrdinové Krobotova nového filmu Kvarteto žijí hudbou a touží po štěstí

Kultura

Film Miroslava Krobota "Kvarteto" bude plný hudby a touhy po štěstí

Praha - Natáčení nového celovečerního filmu Miroslava Krobota Kvarteto je v plném proudu, filmaři točí v těchto dnech v Arcidiecézním muzeu Olomouc. Po divácky úspěšném Krobotově režijním debutu Díra u Hanušovic, který v kinech vidělo 153 tisíc diváků, a byl oceněn třemi Českými lvy v hereckých kategoriích, se úspěšný divadelní režisér, herec a filmový režisér Miroslav Krobot rozhodl natočit film o čtyřech muzikantech, třicátnících, kteří se snaží v životě najít pocit štěstí.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy