Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak zlepšit produktivitu práce? Psycholog navrhuje hodně netradiční řešení

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kancelář může být velmi stresující prostor; obzvláště, když hoří termíny pro splnění úkolů a šéf vám dýchá na záda. V takovou chvíli hledá člověk jakoukoliv šanci k rozptýlení. Věda má naštěstí odpověď – je to masturbace.

Je vědecky prokázáno, že masturbace může zlepšit vaši náladu. Asi jste ale nevěděli, že překvapivě vysoké procento vašich kolegů to možná dělá právě teď. Průzkum provedená v New Yorku ukázal, že až 39 procent administrativních pracovníků v práci masturbuje – a to jak muži, tak i ženy.

Podle vědců je přitom jejich chování pochopitelné a částečně možná i prospěšné. Výzkumníci z University of Michigan říkají, že masturbace zvyšuje endorfiny a snižuje produkci stresového hormonu kortizolu. A může dokonce zvýšit důvěru u žen.

Mark Sergeant, psycholog přednášející na Nottingham Trent University, říká, že „přestávka na masturbaci“ v práci by byla „velmi efektivní“ a že je to skvělý způsob, jak zmírnit napětí a stres. Sergeant si proto myslí, že pracovníci by měli být odměňováni motivačními masturbačními přestávkami v případě, že dokončí své stanovené úkoly.

S tím souhlasí i další psycholog, doktor Cliff Arnall. „Pauza na masturbaci kvůli nudě nebo odreagování by zvýšila pracovní výkon,“ vysvětluje. Taková „masturbační politika“ by podle něj mohla vést k „většímu důrazu v práci, menší agresi, vyšší produktivitě a většímu úsměvu“.

Témata:  lidé firmy práce

Aktuálně se děje

3. května 2024 19:44

Oddálení vojenské pomoci americkým Kongresem mohlo způsobit na Ukrajině vážné škody

Schválení vojenské pomoci Ukrajině ve výši 61 miliard dolarů americkým Kongresem po pětiměsíčním čekání možná způsobilo škody, které se budou na frontě cítit ještě několik měsíců.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy