Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejnovější údaje: Při požáru bytového domu v Londýně zahynulo nejméně 79 lidí

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn - Při požáru výškového bytového domu Grenfell Tower v Londýně zahynulo podle nové bilance přinejmenším 79 lidí. Řada osob se i nadále pohřešuje, identifikace mrtvých potrvá dlouho. Po neštěstí zůstává v nemocnicích ještě 18 zraněných, z toho devět v kritickém stavu.

Mezi téměř osmi desítkami mrtvých jsou ti, jejichž těla se už podařilo nalézt a identifikovat, ale i lidé, kteří se stále pohřešují. S největší pravděpodobností je ale po smrti i většina nezvěstných.

Bilance obětí by se mohla dál měnit. Změny ale nebudou tak výrazné, jak tomu bylo v minulých dnech. V posledních dnech se podařilo například najít v pořádku pět pohřešovaných lidí, o kterých se policie domnívala, že jsou zřejmě mezi oběťmi ničivého požáru.

Představitel londýnské policie Stuart Cundy dnes vyzval všechny, o kterých by se jejich blízcí mohli důvodně domnívat, že v době neštěstí byli v Grenfell Tower, a nahlásit je tak jako nezvěstné, aby se policii přihlásili, pokud jsou ve skutečnosti v pořádku. Ne všechny oběti požáru bude podle Cundyho možné identifikovat a pátrání po totožnosti mrtvých bude podle něj trvat "mnoho, mnoho týdnů".

Grenfell Tower, budova se zhruba 120 sociálními byty ve čtvrti Kengsington, vyhořela od druhého až po poslední 24. podlaží. Podle různých údajů v ní žilo 400 až 600 lidí.

Témata:  požár výškové budovy v Londýně Londýn Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy