Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farmaceutickou formu Sanofi povede v Česku Valentinová

To, že nám léky pomáhají, už víme. Ale co opravdu dokáží?
To, že nám léky pomáhají, už víme. Ale co opravdu dokáží?
Foto: Pixabay

Praha - Novou vedoucí manažerkou pobočky farmaceutické skupiny Sanofi v Česku a na Slovensku je Emmanuelle Valentinová. Současně zůstane i ředitelkou GenMed Central Europe, divize Sanofi General Medicines pro střední Evropu. Působit bude v Praze. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Sanofi vlastní také českou firmu Zentiva, podle informací z poloviny dubna ale připravuje její prodej.

"Ve své úloze vedoucí manažerky Sanofi Česká republika a Slovensko bude Emmanuelle Valentinová řídit externí a interní program s názvem One Sanofi se zaměřením zejména na strategii pro vnější vztahy, zjednodušení fungování společnosti a řízení talentů," uvedla firma. Agendu bude řídit spolu se současným manažerským týmem Sanofi Česká republika a Slovensko.

Valentinová pracuje v Sanofi od roku 1996. Působila v marketingu, obchodu, financích a distribuci na pobočkách Sanofi i v centrále, kde pracovala na projektech zaměřených na řízení změn a transformaci společnosti. Od roku 2012 vedla projekty vícekanálové komunikace se zákazníky v Evropě, od roku 2015 vede GenMed a působila jako vedoucí pro Rumunsko a Moldávii.

Sanofi je celosvětová farmaceutická společnost, ve více než 100 zemích zaměstnává přes 100.000 lidí. V dubnu uvedla, že zahájila jednání o prodeji své evropské divize generických léků Zentiva za 1,9 miliardy eur (48 miliard Kč) se soukromou investiční firmou sídlící v USA Advent International. Prodej by podle Sanofi měl být hotov do konce letošního roku. Generické léky jsou kopie léků, kterým vypršela patentová ochrana.

Zentiva má sídlo v Praze, působí na více než 50 trzích a má silné postavení ve východní Evropě, zvláště v České republice, na Slovensku a v Rumunsku. Výrobní závody má v Praze a v Bukurešti a ročně vyrobí a distribuuje více než 350 milionů balení leků. V roce 2016 firmě stoupl čistý zisk o 6,4 procenta na 211,4 milionu korun. Výnosy stagnovaly na 5,2 miliardy korun.

Témata:  farmaceutické firmy zdravotnictví lékaři léky Česká republika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy