skupina Ortel

Kapela Ortel, akusticky v Praze (Excalibur)

Zrušení Českého slavíka budí ostré emoce. Ozval se Tomáš Ortel

Kultura

Praha - Zpěvák Karel Gott označil hudební anketu Český slavík, jejíž letošní zrušení oznámil Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica, za nedílnou součást české populární hudby. Zpráva, že si anketa dá roční pauzu, vyvolala velký ohlas na hudební scéně. Má-li být podle Těšínského Český slavík skutečným barometrem masové popularity v oblasti pop music, musí držet krok s dobou, mimo jiné s rychlým rozvojem sociálních sítí. "Není to záležitost nejbližší doby, více oznámíme ke konci roku," řekl ČTK Těšínský.

Český slavík opanoval duch kapely Ortel, ani Marta Kubišová to nedokázala zvrátit

Ortel a Slavík: Je to jako za minulého režimu, zlobí se kandidát na prezidenta. A co na vše říká Tomáš Ortel?

Domov

Praha - Kauza kolem Českého slavíka a skupiny Ortel dál budí velké vášně. Kontroverzní kapela si z ankety odnesla druhé místo, frontman Tomáš Ortel se pak mezi zpěváky umístit na bronzové pozici. Jak ale pořadatel ankety nakonec oznámil, kvůli údajnému porušení pravidel ze stran hlasujících byl skupině i zpěvákovi započítán stejný počet bodů, který získali v loňském roce, kdy podobné porušení pravidel nezjistil. K dění se teď vyjádřil i sám Ortel.

Český slavík opanoval duch kapely Ortel, ani Marta Kubišová to nedokázala zvrátit

Otřes na Slavících: Karlovarské minerální vody zvažují odchod

Domov

Karlovy Vary - Generální partner hudební ankety Český slavík, Karlovarské minerální vody (KMV), se distancuje od postupu pořadatelské agentury při vyhodnocení výsledků soutěže. Musica Bohemica dospěla k závěru, že kapela Ortel a její lídr Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play.

Český slavík opanoval duch kapely Ortel, ani Marta Kubišová to nedokázala zvrátit

Domov

Odebrání hlasů ve Slavíkovi? Byla to chyba, jen pomáháte Ortelu, varuje znalec českého šoubyznysu

Praha – Organizátoři ankety Český slavík upozornili na fakt, že někteří fanoušci kontroverzní skupiny Ortel porušili pravidla. Při analýze hlasování dospěl pořadatel ankety k závěru, že kapela a její lídr Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. Jak ale poukazuje známý producent a znalec českého šoubyznysu, není to poprvé, co k manipulaci s hlasy došlo.

Koncert, ilustrační foto

Kultura

Fanoušci Ortelu porušili pravidla ankety Český slavík? Pořadatel upozorňuje na nepravosti, podnikl rázný krok

Praha - Někteří fanoušci kontroverzní skupiny Ortel porušili pravidla ankety Český slavík, tvrdí její organizátor v prohlášení. Při analýze hlasování dospěl k závěru, že kapela a její lídr Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. Pořadatel se proto rozhodl započíst skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali v loňském roce, kdy podobné porušení pravidel nezjistil. Na svých stránkách to oznámila agentura Musica Bohemica, která je vyhlašovatelem a organizátorem ankety.

Radoslav Banga, známější pod pseudonymem Gipsy, je rapper, zpěvák, textař a hudebník romského původu, který již od svých 13 let působí na české hip hopové scéně.

Banga má dostat cenu od Nadace Charty 77. Rasisté, polibte mi, vzkazuje svým kritikům.

Domov

Praha - Zpěvák a hudebník Radek Banga získá cenu Františka Kriegla, kterou každoročně uděluje Nadace Charty 77. Ocenění dostal za „odvážný občanský postoj", když při loňském vyhlašování hudebních cen Zlatý slavík protestoval proti ocenění skupiny Ortel. Ta je považována kvůli svým textům za rasistickou a xenofobní. Stejně jako po Slavících, i teď se Banga stal terčem rasistických útoků.

Kapela Ortel, akusticky v Praze (Excalibur)

Kauza Ortel nekončí. Vůči kapele se vymezují další hudebníci

Revue

Praha – Proti kontroverzní skupině Ortel se vymezují další umělci. Básník, režisér a písničkář Jakub Čermák vystupující pod jménem Cermaque na chystaném albu Neboj reaguje na úspěch této údajně rasistické a xenofobní kapely, která letos i loni zaznamenala úspěch v anketě Český slavík.

Česká televize

Kauza Banga versus Ortel pokračuje. Na celé dění si posvítila česká televize

Domov

Praha – Na kauzu kolem Českého slavíka, skupiny Ortel a romského zpěváka Radka Bangy si ve svém pořadu 168 hodin posvítila také Česká televize. Ta vyzpovídala nejen Bangu, ale i některé jeho umělecké kolegy, kteří jej podpořili. Do reportáže zařadila také záběry, které ukazují, jak to na koncertech skupiny Ortel vypadá.

Kapela Ortel, akusticky v Praze (Excalibur)

Banga se ostře putil do kapely Ortel. Za jeho komentáře mu vyhrožují smrtí

Revue

Praha – Zpěvák a frontman skupiny Gipsy.cz Radek Banga se velmi ostře vymezil vůči kapele Ortel, která v sobotu získala dva stříbrné slavíky v kategorii skupina i zpěvák. Nejprve opustil sál, kde se ceny předávaly, pak na sociálních sítích napsal velmi kritický komentář. Právě pod tímto textem se pak strhla doslova bouře.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy