Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do sněmovních voleb bude asi kandidovat všech 31 uskupení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha Říjnových sněmovních voleb by se mohlo zúčastnit všech 31 stran a hnutí, které podaly kandidátní listiny. Úřady zatím žádné uskupení nevyřadily.

Lhůta pro registraci končí v pátek. Ještě dnes mohly strany chyby na kandidátkách opravovat.

Největší výběr budou mít lidé v Praze, kde se přihlásilo 29 uskupení. V hlavním městě bylo vyzváno k opravám pět uskupení, která již všechny zjištěné vady odstranila, sdělila ČTK Jana Masopustová z pražského magistrátu. Ve středních Čechách podle mluvčího Pavla Lochaře byly opraveny dvě kandidátky z 26 předložených.

Jihočeský krajský úřad už zaregistroval všech 25 přihlášených stran a hnutí, které podaly kandidátní listiny do parlamentních voleb. V Karlovarském kraji museli opravovat jedinou z 21 kandidátek, podobně v Libereckém kraji je připraveno k registraci všech 24 kandidátek, uvedla Pavlína Kroupová z krajského úřadu.

V Olomouckém kraji byl k opravě vyzván předkladatel jedné z 25 kandidátek. "Vyzývali jsme ho minulý týden a výsledek, jestli problém byl vyřešen, bude znám v pátek," řekl ČTK Peter Garláthy z krajského úřadu. Podobně v Moravskoslezském kraji byla opravována jediná kandidátní listina z 26 předložených. Ve Zlínském kraji bude v pátek zaregistrováno 24 podaných kandidátek. "Nikoho jsme nevyřadili," uvedla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky politické strany volby volby 2017

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy