Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fiala varuje: Hrozí tu koalice ANO, KSČM a SPD. To by byl pád na politické dno

Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - ODS varuje před povolební spoluprací ANO, komunistů a SPD Tomia Okamury. Předseda občanských demokratů Petr Fiala vyzval voliče, aby zvážili podporu ODS. Česko podle něj potřebuje silnou pravici.

Fiala dnes řekl, že mediální debata v předvolební kampani vážně selhává. "Místo toho, aby se předvolební kampaň stala souborem argumentů a programů, jsme svědky toho, jak se část médií snaží vytvářet dojem, že volby jsou jenom soubojem mezi ANO a ČSSD," řekl Fiala.

Volby podle něj musí být o tom, že poprvé od roku 1989 vážně hrozí, že ANO získá většinu v Parlamentu a "klekne na Českou republiku". "Pokud výzkumy dopadnou tak, jak některé vypadají, tak v tom mohou Andreji Babišovi pomáhat komunisté a SPD Tomia Okamury. To vnímáme jako pád na politické dno, to vnímáme jako nejvážnější ohrožení české demokracie od roku 1989," řekl.

Místopředsedkyně strany Alexandra Udženija uvedla, že deset dnů zbývajících do voleb strana využije k přesvědčování lidí, že politika má být slušná, má mít obsah a má v ní rozhodovat program. Volby podle ní budou důležitější, než to nyní vypadá. Podotkla, že pokud demokraticky smýšlející voliči nepřijdou k volbám, hrozí, že po volbách "vláda klekne" na všechny.

Témata:  Petr Fiala ODS Hnutí ANO Svoboda a přímá demokracie KSČM

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy