Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dům na Znojemsku zapálil žhář, jedna žena málem uhořela

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Znojmo - Muž na Znojemsku minulý týden v úterý úmyslně zapálil dům, žena při požáru mohla uhořet. Policie muže obvinila z vraždy ve stádiu pokusu, skončil ve vazbě.

Složky integrovaného záchranného systému k požáru domu vyjížděly krátce po půlnoci. "Při něm utrpěla zranění starší žena, která byla převezena do nemocnice. Hned na místě jsme získali poznatky, že dům pravděpodobně zapálil čtyřiadvacetiletý muž, který tam bydlel," uvedl na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Muž po založení ohně v několika místnostech utekl i s vědomím, jaké nebezpečí jeho příbuzné hrozí, míní vyšetřovatelé. Žena unikla vážnějším následkům jen náhodou.

"Podezřelý na útěku hledal útočiště mimo jiné v lese na posedech. Policistům sdělil i to, že neměl co jíst a údajně se dokonce živil sněhem a šípky," uvedl Šváb. Zadržený byl po několika dnech zadržen v Brně.

Témata:  pokus o vraždu krimi Jihomoravský kraj hasiči

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy