Kultura

Koncert, ilustrační foto

Na charitativním koncertě v Manchesteru zazněly písně i deklarae jednoty proti teroristům

Kultura

Manchester - V britském Manchesteru, který se stal před dvěma týdny terčem teroristického útoku, se v neděli sešlo přes 50.000 lidí na charitativním koncertě americké zpěvačky Ariany Grandeové. Další tisíce lidí sledovaly koncert v přímém přenosu. Účastníci akce vzpomněli na 22 obětí a desítky zraněných, které si vyžádal sebevražedný atentát po hudebním vystoupení Gradeové minulý měsíc.

Karel Gott

Karel Gott se po nemoci vrátil na velká pódia, sklidil obří ovace

Kultura

Praha - Sedmasedmdesátiletý zpěvák Karel Gott se středečním vystoupením v pražském Divadle Hybernia po nemoci vrátil před nadšené posluchače na velká pódia. Na koncertu s názvem Karel Gott still aLIVE za doprovodu Boom!Bandu Jiřího Dvořáka přivítal jako své hosty na pódiu Evu Pilarovou, Ilonu Csákovou, Dashu, Vojtěcha Dyka a Petra Koláře. Všichni si společně s Gottem na závěr zazpívali píseň Ráno jedu dál.

Divadlo Járy Cimrmana

Kultura

Génius ve službách Česka? Co stálo za vznikem Járy Cimrmana?

Jára Cimrman, fiktivní český génius a všeuměl, se zrodil před půlstoletím. Vymysleli ho Jiří Šebánek se Zdeňkem Svěrákem a zprvu nezávazná mystifikace kolem něj se časem rozrostla do netušených rozměrů. Poprvé se o něm se rozhlasoví posluchači dozvěděli 23. prosince 1966 v humoristickém vysílání z nealkoholické vinárny U pavouka.

Koncert, ilustrační foto

Festival Trutnoff čeká proměna. Vracíme se ke kořenům, říkají organizátoři

Kultura

Praha - Léto pomalu klepe na dveře a s ním i řada hudebních festivalů, jejichž obliba mezi Čechy stoupá. Například legendární Trutnoff Open Air Festival, který se tradičně konal v areálu Bojiště v Trutnově, letos nahradí Open Air Workshop a Zahradní slavnost. Akce se má konat od 17. do 20. srpna na soukromé louce nedaleko Hrádečku, kde měl chalupu exprezident Václav Havel.

Skupina KISS

Kultura

V Brně dnes večer vystoupí kapela Kiss

Brno - Na brněnském výstavišti dnes zahraje americká rocková skupina Kiss, která vedle své hudby proslula také výstřední pódiovou show včetně charakteristického líčení a kostýmů.

Brněnská muzejní noc

Třináctý ročník Brněnské muzejní noci proběhne již zítra

Kultura

Brno – Již zítra se v Brně opět otevřou muzea a galerie až do půlnoci. Letošní nabídka kulturního programu je opravdu bohatá – zapojilo se totiž rekordních třicet institucí. Motto Mezinárodního dne muzeí pro rok 2017 zní „Jak sdělit nevyslovitelné? Muzea a tragické dějiny 20. století.“

Městské divadlo Brno, komplex budov

Brněnský chodník se rozroste o další hvězdy

Kultura

Brno – Dnes odpoledne se opět o pár metrů prodlouží barevný chodník slávy na Lidické ulici. za doprovodu slavnostních fanfár zde totiž otisknou své dlaně další herci a herečky Městského divadla Brno. Na chodníku, vinoucím se podél budov divadla, bude s novými otisky celkem čtyřicet jedna párů rukou.

Eurovision Song Contest

ŽIVĚ: Eurovision Song Contest 2017. Ve finále se utká 26 soutěžících

Kultura

Kyjev - V ukrajinské metropoli se dnes večer odehraje finále mezinárodní písňové soutěže Eurovision Song Contest, která je nejsledovanějším nesportovním pořadem na světě. Vítěz či vítězka má být znám kolem půlnoci. Země, odkud bude vítěz pocházet, se stane pořadatelem příštího ročníku soutěže.

Ibrahim Maalouf kombinuje ve své tvorbě jazz s arabskou hudbou

Kultura

Jarní část JazzFestu navštívilo sedm tisíc diváků

Brno – Čtvrtečním vystoupením Chicka Corey skončila hlavní jarní část JazzFestu Brno. O koncerty byl již tradičně velký zájem, ty jarní navštívilo sedm tisíc diváků. Festival bude pokračovat opět v září, kdy fanoušky čeká speciální koncert zpěvačky a klavíristky Diany Krall.

Brno, ulice Pekařská

Růžový tank Davida Černého se stěhuje do Brna

Kultura

Brno – Slavný symbol svobody v umění, růžový tank Davida Černého, se na čas přestěhuje do Brna a stane se součástí výstavy Kmeny 90. Na jeho cestě před Červený kostel na Komenského náměstí jej doprovodí i jeho autor, který patří k nejrespektovanějším umělcům současnosti.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy