Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další sblížení, KLDR prý nebude provádět neohlášené testy raket

Severokorejské rakety BM25 Musudan
Severokorejské rakety BM25 Musudan
Foto: Daily Telegraph

Tokio - Severní Korea oznámila Mezinárodní organizaci pro civilní letectví (ICAO), že již nebude provádět neohlášené zkoušky mezikontinentálních balistických střel ani dalších raket.

Severokorejští představitelé to podle agentury AP sdělili představitelům ICAO, která je mezivládní odbornou organizací OSN, na schůzce tento týden v Pchjongjangu.

"Severní Korea už dokončila svůj jaderný zbrojní program a takovéto testy již nepotřebuje," uvedla KLDR podle prohlášení, které bylo dnes zveřejněno.

Slib Pchjongjangu by mohl umožnit aeroliniím, které se doposud vyhýbaly severokorejskému vzdušnému prostoru, létat po přímějších linkách, což by jim ušetřilo část paliva, napsala agentura AP.

Témata:  Severní Korea rakety Kim Un-Čong Jižní Korea diplomacie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy