Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Štědří Češi? Při potravinové sbírce překonali představy organizátorů

Obchody, ilustrační fotografie
Obchody, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Češi včera při čtvrtém ročníku Národní potravinové sbírky darovali potřebným přes 300 tun potravin, čímž překonali cíl organizátorů akce. Výrobky nyní poputují buď do potravinových bank, nebo budou předány přímo neziskovým organizacím.

"Finální čísla organizátoři ještě upřesní. V loňském roce věnovali lidé při stejné akci 236 tun potravin," uvedl Ladislav Lojka z platformy Byznys pro společnost, která akci pořádala.

Čtvrtého ročníku sbírky se letos zúčastnilo více než 650 prodejen. To je přibližně šestkrát víc než v prvním ročníku. Lidé darovali především trvanlivé potraviny.

První potravinová banka na světě byla založena v roce 1967 ve Phoenixu v Arizoně, v Evropě vznikla v roce 1984 v Paříži. V roce 1986 byla založena Evropská federace potravinových bank a v roce 1994 Česká federace potravinových bank.

Témata:  potraviny charita

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy