Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš byl pozván na kobereček, imunitnímu výboru bude vysvětlovat Čapí hnízdo 9. ledna

Andrej Babiš, premiér a předseda hnutí ANO
Andrej Babiš, premiér a předseda hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovní imunitní výbor pozve premiéra Andreje Babiše, prvního místopředsedu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, vyšetřovatele a státního zástupce v případu Čapí hnízdo na jednání. Bude se konat 9. ledna.

Jednání se uskuteční den před tím, co bude Sněmovna projednávat žádost o vyslovení důvěry Babišově jednobarevné menšinové vládě. Zatím není jasné, zda výbor už na tomto zasedání dospěje k doporučení plénu, zda má Babiše a Faltýnka ke stíhání vydat, nebo ne.

Policie obvinila před sněmovními volbami vedle Babiše a Faltýnka kvůli padesátimilionové dotaci na farmu Čapí hnízdo dalších devět lidí včetně manželky premiéra Moniky Babišové.

Babiš je podezřelý z dotačního podvodu a z poškození finančních zájmů EU. Faltýnka policie podezírá z dotačního podvodu. Oba podezření odmítají a hovoří o politické motivaci stíhání.

Témata:  Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 12:40

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště

Ukrajinské drony zasáhly dvě ruské ropné rafinerie a vojenské letiště v rámci rozsáhlého útoku, který Kyjev podnikl v noci na sobotu, uvedl podle AFP zdroj z prostředí tamního resortu obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy