Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrad má nové oficiální účty na sociálních sítích, Češi už se vrhli na Mynáře

Pražský hrad
Pražský hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Pražský hrad a v Kancelář prezidenta republiky mají své nové účty na sociálních sítích. Podle mluvčího prezidenta Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka se Hrad inspiroval v USA.

„Novinka! Zajímají vás informace o dění na Pražském hradě a v Kanceláři prezidenta republiky? Sledujte právě spuštěný účet na Twitteru a stránku na Facebooku!“ oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Novinka! Zajímají vás informace o dění na Pražském hradě a v Kanceláři prezidenta republiky? Sledujte právě spuštěný účet na Twitteru a stránku na Facebooku! Odkazy: https://t.co/jt2hl7p5Uahttps://t.co/MwwbvNWlyv

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 5. září 2018

Mluvčí také prozradil, že jde o systém inspirovaný tím, jak to teď funguje v USA. „Mimořádné úspěšný je americký model, kdy na Twitteru existuje účet oficiální - @POTUS - a soukromý účet prezidenta USA Donalda J. Trumpa - @realDonaldTrump. Zesílený tok zajímavých informací je službou veřejnosti!“ tvrdí Ovčáček.

Ten také obratem vysvětlil, že informace o aktivitách a názorech prezidenta budou i dál na účtu @PREZIDENTmluvci, který spravuje on sám.

Na twitterovém i facebookovém profilu Hradu se už objevily první příspěvky. „Dámy a pánové, vítejte na oficiálním profilu Pražského hradu - Kanceláře prezidenta republiky. Věřím, že zde naleznete celou řadu zajímavých informací a přeji si, abyste se na Pražský hrad vraceli nejen virtuálně, ale i osobně,“ vítá uživatele na novém facebookovém účtu „Pražský hrad - Kancelář prezidenta republiky“ Vratislav Mynář, vedoucí Kanceláře prezidenta republiky.

Češi využili příležitosti a ihned začali Mynářovi klást dotazy. „Nezlobte se pane Mynáři, já bych se chtěl jen zeptat, jestli již máte bezpečnostní prověrku. Máte již bezpečnostní prověrku?“ napsal například jeden z uživatelů. „Už máte prověrku?“ přidal se další.

Některým se ale nelíbí, že by měl po Ovčáčkovi veřejnost o dění na Hradě informovat ještě Mynář. „To nestačí ten horor co předvádí Ovečkin, teď bude lidi ještě urážet Mynář?“ diví Češi.

Témata:  Pražský Hrad Miloš Zeman Jiří Ovčáček Vratislav Mynář sociální sítě

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy