Kultura

Divadlo, ilustrační foto

Divadelníci ani v létě nezahálí, začala sezona pod širým nebem

Kultura

Praha - Letní divadelní sezona pod širým nebem láká desetisíce diváků. Chodí například na inscenace Shakespearových her na Pražský hrad i do podhradí, baví je komedie Studia Dva na Vyšehradě a oceňují herecké výkony pod širou oblohou z Divadla Ungelt na Novém Světě pod Loretou. Hraní v plenéru však přináší i úskalí.

Jiří Bartoška

52. ročník MFF v Karlových Varech začal oceněním hostů

Kultura

Karlovy Cary - Oceněním hostů začal dnes 52. ročník MFF v Karlových Varech. Na pěti stech projekcích 52. ročník uvede do 8. července kolem 170 snímků. Loni na něj zavítalo přes 135.000 diváků. Zahajovací večer ve Velkém sále hotelu Thermalu už podvaadvacáté moderoval Marek Eben.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)

52. ročník MFF v Karlových Varech začíná. Na co se mohou účastníci těšit?

Kultura

Karlovy Vary - Americký herec, scenárista, režisér, producent a letošní držitel Oscara a Zlatého glóbu za hlavní roli ve filmu Místo u moře Casey Affleck už dorazil do dějiště mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Před Grandhotelem Pupp ho uvítal prezident festivalu Jiří Bartoška, který mu na večerním zahajovacím ceremoniálu předá cenu. V neděli odpoledne ve Velkém sále hotelu Thermal uvede Affleck s režisérem Davidem Lowerym projekci fascinující filmovou poemu Přízrak.

Koncert, ilustrační foto

Kultura

The Horrors přijedou do Prahy s novou deskou

Praha – The Horrors nedávno předskakovali na turné Depeche Mode a nyní se chystají na vydání nové desky. Deset skladeb pátého studiového alba V představí i v Praze.

Film, ilustrační foto

Zemřel herec Michael Nyqvist, proslavila ho trilogie Milénium

Kultura

Stockholm - Ve věku 56 let v úterý zemřel jeden z nejznámějších švédských herců Michael Nyqvist, jehož proslavila především role investigativního reportéra v trilogii Milénium. Informovala o tom jeho rodina, podle níž podlehl rakovině plic. Majitel řady hereckých cen byl vyhledáván režiséry hollywoodských akčních snímků, kteří jej obsazovali hlavně do rolí záporných hrdinů.

Vypsaná fixa, foto: Daniel Oravec

Vypsaná fiXa vydává novou desku a pokračuje s koncertováním

Kultura

Praha – Vypsaná fiXa představila na začátku února svoji novou desku Tady to někde je. V pořadí osmé studiové album, které obsahuje dvanáct písní včetně hitů Robí Valentýn nebo Limity, kapela podpořila jarní částí turné, na kterou naváže zase na podzim. Nyní pokračuje v koncertování a objeví se na několika letních festivalech.

Kino, ilustrační foto

Princezna Leia nezemřela na infarkt. Carrie Fisherová v sobě měla divokou kombinaci drog

Kultura

Americká herečka Carrie Fisher († 60) nezemřela letos v prosinci na následky srdečního záchvatu, jak se původně předpokládalo. Milovaná představitelka princezny Leiy ze Star Wars podle výsledků pitvy podlehla syndromu spánkové apnoe a kombinaci dalších faktorů. V její krvi navíc stopy kokainu, heroinu a extáze. Lékaři však nebyli schopní určit, zda mělo užití drog na její předčasné úmrtí nějaký vliv.

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)

Na karlovarský festival přijede herečka Uma Thurmanová

Kultura

Praha/Karlovy Vary - Nově ohlášeným hostem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je americká herečka a producentka Uma Thurmanová. Podle dříve zveřejněných informací bude hostem festivalu i letošní držitel Oscara, Zlatého glóbu a dalších ocenění za hlavní roli ve filmu Místo u moře Casey Affleck.

Kino, ilustrační foto

Zemřel John Avildsen, režisér filmů Rocky a Karate Kid. Bylo mu 81 let

Kultura

Los Angeles - Ve věku 81 let zemřel filmový režisér John G. Avildsen. Mezi jeho nejznámější díla patří Rocky, za kterého si odnesl Oscara za nejlepší režii, či tři první filmy Karate Kid. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na zprávy amerických médií. Avildsen měl rakovinu slinivky, řekl listu Los Angeles Times jeho syn Anthony.

Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl

Kultura

Xindl X se stal nejúspěšnějším textařem roku

Praha – Oblíbený český zpěvák Xindl X zažívá velmi úspěšné období. Před pár týdny zveřejnil nový singl Mýval a minulý týden převzal prestižní ocenění výročních cen OSA za Nejúspěšnějšího textaře roku.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy