Kultura

Film Návštěvníci 3: Revoluce

RECENZE: Návštěvníci 3 jsou v kinech, moc ale nezabodovali

Kultura

Recenze - V roce 1993 vzbudili Návštěvníci ve světě obrovský rozruch. Svým neotřelým humorem se zapsali do historie kinematografie jako jedna z nejúspěšnějších francouzských komedií stavící na bláznivém humoru a těžko představitelných situacích. De facto čtvrtý díl s označením Návštěvníci 3: Revoluce si svůj osobitý humor zachovává, ostatní stránky ale mírně pokulhávají.

Axl Rose, náhrada za nemocného zpěváka Briana Johnsona, bude i v Praze

V Letňanech dnes hraje AC/DC, lidé se scházeli už od dopoledne

Kultura

Praha - Čeští fanoušci australské skupiny AC/DC jsou nedočkaví. Na koncert v pražských Letňanech už několik hodin před jeho začátkem zamířily tisíce lidí, pořadatelé proto začali na místa ke stání pouštět dříve než v avizovaných 16:00.

Film Návštěvníci 3: Revoluce

Návštěvníci na skok v České republice

Kultura

Praha - První klapka bláznivé francouzské komedie Návštěvníci 3: Revoluce padla před více jak rokem na jihomoravském hradě Pernštejn. Film navazuje na legendární komedii Návštěvníci z roku 1993 a na její pokračování, v nichž se středověký rytíř se svým sluhou dostali časovou smyčkou až do současnosti. V novém dobrodružství se ve svých slavných rolích opět vrací Jean Reno a Christian Clavier a cesta časem je zavede ze středověku přímo doprostřed Velké Francouzské revoluce.

Ilustrační foto

Kultura

Do Prahy na Prague Sounds Good přiletí i kalifornští Pennywise

Praha - Punkový nadšenci mají další důvod k radosti, na dvoudenní koncertní mejdan Prague Sounds Good dorazí spolu se SUM 41, Millencolin a NOFX i další slavní Kaliforňané Pennywise. Zatímco Sum 41 a Millencolin ovládnou pódium Fora Karlín 23.srpna, tandem NOFX a Pennywise ho vezme útokem o den později.

Iva Janžurová

Slavná česká herečka Iva Janžurová slaví 75. narozeniny

Kultura

Liberec - Jedna z nejuznávanějších a nejoblíbenějších hereček - Iva Janžurová slaví své, jak by sama herečka řekla 3×25. narozeniny. Diváci ji znají například z pohádkového filmu Mach a Šebestová, zítra to roztočíme drahoušku, Pane, vy jste ale vdova nebo Marečku, podejte mi pero.

Film Návštěvníci 3: Revoluce

VIDEO: Kino premiéra - Jaké dobrodružství zažijí Návštěvníci ve svém dalším pokračování?

Kultura

Praha - V novém pokračování francouzské komedie se Jean Reno a Christian Clavier ocitají ve Francii 18. století přímo během probíhající revoluce. Jak si poradí s touto epochální dobou a jací budou jejich potomci? V linii rytíře Godefroye se to hemží zhýralými aristokraty, kteří se potřebují dostat z Francie pryč. Naopak potomci sluhy Jacquouille jsou zarytí revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich bohatství i s celým hradem.

Film X-Men: Apokalypsa

VIDEO: Kino premiéra - Již dnes se utkají X-Meni se svým největším nepřítelem

Kultura

Praha - Další snímek z řady komiksových adaptací, které pobláznily svět. Tentokrát nás zavede k úplně prvnímu mutantovi, který načerpal sílu z ostatních mutantů a stal se tak nepřemožitelným. Po tisíci letech se probouzí a shromažďuje armádu, s cílem ovládnout celý svět. Tým mladých X-Menů se tak pouští do boje se svým největším nepřítelem.

Izrael, Jeruzalém

Praha se ponoří do kultury a vůně Jeruzálema

Kultura

Praha - Praha se na pár dnů přenese na Blízký východ a představí tváře jednoho z nejúchvatnějších měst světa. Festival Dny Jeruzaléma ukáže v prostorách Tiskárna na Vzduchu v pražské Stromovce různé podoby města, v němž se setkávají, protínají i míjejí tři základní kulturní a náboženské proudy současnosti: islám, judaismus a křesťanství.

Koncert, ilustrační foto

Festival Pohoda hlásí další hvězdná jména

Kultura

Trenčín - Festival Pohoda hlásí další zvučná jména. Do slovenského Trenčína zavítají se svými novinkami irská zpěvačka Róisín Murphy a průkopník turntablismu a trip-hopu DJ Shadow. Zařadí se tak po boku PJ Harvey, The Prodigy, Jamese Blakea ale také Parov Stelar, Gogol Bordello či Niny Kraviz mezi gratulanty k letošním dvacátým narozeninám festivalu.

Richard Krajčo mezi fanoušky.

Kultura

Richard Krajčo věnuje píseň lidem s roztroušenou sklerózou

Liberec - Frontman jedné z nejlepších a nejoblíbenějších kapel v České republice Kryštof - Richard Krajčo, bojuje svým hlasem proti roztroušené skleróze. O této závažné nemoci napsala Hanka Robinson píseň, která bude již zanedlouho venku.

Film Warcraft: První střet

Jaké filmové novinky přinese letošní léto?

Kultura

Praha - Léto ještě oficiálně nezačalo, v kinech je však letní filmová sezóna v plném proudu. Faktem je, že na tohle jsou diváci za řadu let zvyklí, letos se ale kina rozhodla zaplavit návštěvníky smrští sci-fi filmů či animovaných pohádek. Pojďte se podívat na výběr těch nejočekávanějších snímků letošního léta.

Ukrajinka Jamala zvítězila v 61. ročníku soutěže Eurovision Song Contest 2016 (foto: Anna Velikova)

Eurovize 2016: Zvítězila Ukrajinka Jamala s písní 1944

Kultura

Stockholm - V 61. ročníku mezinárodní pěvecké soutěže Eurovising Song Contest 2016 se na prvním místě umístila ukrajinská zpěvačka Jamala s písní 1944. I přes přísná pravidla soutěže se politickému tématu nevyhnula a diváky zaujala příběhem její babičky, která po roce 1944 utekla z Krymu na Ural.

Ukrajinka Jamala zvítězila v 61. ročníku soutěže Eurovision Song Contest 2016 (foto: Anna Velikova)

Sledovali jsme ŽIVĚ: Eurovize 2016: Vítězem se stala Ukrajinka Jamala, Gunčíková skončila předposlední

Kultura

Stockholm - Ve švédské metropoli se dnes konalo finále 61. ročníku celosvětově nejoblíbenější hudební soutěže Eurovision Song Contest, kterou každoročně sleduje přes 200 milionů lidí. Historicky poprvé v něm vystoupila i zástupkyně České republiky Gabriela Gunčíková, která ale na první příčku nedosáhla a skončila předposlední. Vítězkou letošního ročníku se stala Ukrajinka Jamala s písní 1944.

Replika korunovačních klenotů

700. výročí narozenin Karla IV.: Kde všude se slaví?

Kultura

Praha - Na dnešek připadá 700. výroční narozenin Karla IV., prvního českého krále, který byl zároveň zvolen císařem Svaté říše římské. Karel IV. se narodil 14. května 1316 v Praze. Proslul třeba založením univerzity v Praze, výstavbou Nového Města pražského, Karlova mostu nebo hradu Karlštejn, který vznikl jako bezpečné úložiště pro korunovační klenoty.

Koncert, ilustrační foto

Na co láká festival Sziget?

Kultura

Budapešť - Na letošní ročník festivalu Sziget jsou permanentky z 90% vyprodány. Jedním z důvodů jsou hvězdy jako Rihanna, Muse, Sia, Manu Chao, David Guetta, Die Antwoord, Bastille, Noel Gallagher, Sigur Rós, John Newman a další kapely letošního programu. A protože na Szigetu je toho k vidění mnohem víc, tak tady je pár dalších důvodů, proč neváhat s nákupem na vyrazit na sedmidenní festival Sziget. Festival se koná od 10. do 17. srpna 2016.

Městské divadlo Brno, komplex budov

Městské divadlo Brno má novou budovu

Kultura

Brno - Ve středu 25. května bude slavnostně uvedena do provozu nová budova Městského divadla Brno, která vyrostla v zadním traktu komplexu MdB pro skladové a montážní potřeby. Svoji účast na slavnostním otevření přislíbil náměstek ministra kultury René Schreier, primátor města Brna Petr Vokřál či zástupci společností OHL ŽS. Stavbu podpoří také umělci MdB za zvuku písní ze světových muzikálů.

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy