Kultura

Zpěvačka a herečka Bára Poláková

Kultura

Zpěvačka Barbora Poláková vyráží na první samostatné turné

Praha/Brno – Herečka a zpěvačka Barbora Poláková se po velmi úspěšných vystoupeních na letních festivalech chystá na své první samostatné turné. Koncertní šňůra laureátky dvou cen Anděl dostala název Kdo je tady víc než ty tour 2016 a čítá celkem dvacet koncertů po českých klubech.

Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury vypsalo konkurz na nového ředitele Památníku Lidice

Kultura

Praha - Ministerstvo kultury hledá nového ředitele Památníku Lidice, dnes vypsalo konkurz. Dosavadní ředitel Milouš Červencl odchází do důchodu. Návštěvnost památníku v posledních letech stoupá, loni přesáhla 46.000 lidí, z toho přibližně čtvrtinu tvořili cizinci. "Letos předpokládáme rekordní návštěvnost," řekl dnes ČTK Červencl. Své rozhodnutí skončit nekomentoval, další, například externí spolupráci s památníkem neplánuje.

Divadlo Husa na provázku

Brno se chystá na oslavy Václava Havla. Co plánuje?

Kultura

Brno – Centrum experimentálního divadla pořádá veliký společný festival, kterým oslaví nedožité osmdesátiny Václava Havla. Zastavit se, vzpomenout, oslavit, uctít – to je cílem festivalu Málo bylo Havla! s pracovním podtitulem „Sedm dní, které otřesou Brnem“.

Václav Havel

Národní divadlo si připomene exprezidenta Václava Havla

Kultura

Praha – Národní divadlo ve dnech 4. – 9. října oslaví památku Václava Havla a jeho nedožitých 80. narozenin nultým ročníkem nově vznikajícího divadelního festivalu Pražské křižovatky: To Havel With Love. Divadelní program na Nové scéně má dvě části. Ve všední dny divákům nabídne hostování zahraničních souborů z Ukrajiny a Běloruska, které svou tvorbou bojují ve svých zemích za svobodu. Víkend pak bude patřit maratonu havlovských inscenací z celé republiky.

Kino, ilustrační foto

Česko bude na Oscarech zastupovat film Ztraceni v Mnichově

Kultura

Praha - Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) rozhodla svým hlasováním o českém kandidátovi na Oscary v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Akademici vybírali z 49 českých hraných, dokumentárních a animovaných snímků. Hlasováním rozhodli, že film Ztraceni v Mnichově režiséra Petra Zelenky, který získal dva České lvy, bude reprezentovat českou kinematografii na 89. ročníku cen americké Akademie filmového umění a věd. Informovala o tom redakci EuroZprávy.cz ČFTA.

Znojemské vinobraní je největším svátkem vína u nás

Kultura

Znojemské historické vinobraní se blíží. Co přinese letošní ročník?

Znojmo - Již tento pátek vypukne v jihomoravském městě Znojmě tradiční historické vinobraní. Tento svátek vína a burčáku je jednou z největších akcí Jižní Moravy. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční historický průvod Jana Lucemburského, rytířské turnaje, populární kapely, ale také na pár novinek.

Eurovision Song Contest

Eurovize 2017 má datum i místo konání

Kultura

Kyjev - Nejpopulárnější pěvecká soutěž na světě Eurovision Song Contest konečně zná místo konání. O tom, že se ročník 2017 bude pořádat na Ukrajině, rozhodla letos svým vítězstvím zpěvačka Jamala. Dnes bylo ohlášeno i město konání.

Xindl X

Xindl X představil nový singl Popelka z právě chystaného alba. Připravte se na změnu

Kultura

Praha - Zpěvák Xindl X se se svým hitem Na vodě přes půl roku držel na špičkách českých hitparád. Nyní přichází s novým albem, které nese název Kvadratura záchranného kruhu. Čekání na něj si můžete zkrátit poslechem zbrusu nového singlu Popelka, který je typicky xindlovský a přesto zcela jiný, než na co jsme od populárního zpěváka zvyklí. Co dalšího kromě nové desky zpěvák chystá?

Karel Gott

Karel Gott se vrací na pódia. Vystoupí už 10. října

Kultura

Praha - Karel Gott je zpátky. Už brzy uslyšíte v rádiích jeho novou píseň Země vstává, kterou chce co nejdříve představit také na koncertech. Od uzdravení nazpíval už druhý hit, oba souvisí s jeho bojem proti rakovině.

Hudba, ilustrační foto

Festival Dvořákova Praha zahájí jeden z nejstarších evropských orchestrů

Kultura

Praha - Již za několik málo hodin zazní tóny, které ohlásí začátek festivalu Dvořákova Praha. Slavnostní koncert, který se koná dnes od 20 hodin ve Dvořákově síni pražského Rudolfina, bude patřit jednomu z nejstarších orchestrů světa, Sächsische Staatskapelle Dresden pod taktovkou Christiana Thielemanna.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy