Kultura

Kytarista skupiny Aerosmith zkolaboval při koncertu

VIDEO: Kytarista skupiny Aerosmith zkolaboval při koncertu

Kultura

New York - Kytarista americké rockové skupiny Aerosmith Joe Perry byl hospitalizován kvůli kolapsu, jenž ho zastihl při nedělním koncertu v New Yorku. Pětašedesátiletý hudebník musel předčasně odejít z podia během vystoupení v amfiteátru v Brooklynu. Podle zdrojů z nemocnice v Coney Islandu, kam byl Perry převezen, se provádějí vyšetření hudebníkova stavu.

MFF KV

Křišťálový glóbus získal maďarský film Rodinné štěstí

Kultura

Karlovy Vary - Hlavní cena Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech putuje do Maďarska. Ve Velkém sále hotelu Thermal dnes režisér Szabolcs Hajdu převzal Křišťálový glóbus za snímek Rodinné štěstí. Současně si odnesl cenu za svůj herecký výkon. Hlavní cena je dotována částkou 25.000 dolarů (zhruba 611.000 korun).

Jiří Dvořák, Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes a Ivan Trojan

VIDEO: První trailer k pohádce Anděl páně 2

Kultura

Praha - Úspěšná česká pohádka Anděl páně se v zimě dočká svého pokračování. Opět se můžeme těšit na Ivana Trojana v roli pomateného anděla Petronela, Jiřího Dvořáka jako čerta Uriáše nebo Jiřího Bartošku jako Pána Boha. Kromě notoricky známých postav se v pohádce objeví například Lucie Bílá. Podívejte se na první ochutnávku prostřednictvím prvního traileru.

Skupina Iron Maiden vystoupila v Praze /29.7.2013/

Iron Maiden hraje opět v Česku. Tentokrát skupina zaplnila Eden

Kultura

Praha - Fanoušci skupiny Iron Maiden dnes téměř zaplnili pražský fotbalový stadion v Edenu. Zahájení show ve 20:00 tradičně ohlásila reprodukovaná píseň Doctor Doctor britské skupiny UFO a poté spustila britská heavymetalová legenda set skladeb, který je pro letošní turné téměř neměnný.

Lucie Vondráčková

Kultura

Lucie Vondráčková vyráží na nové turné Kousek štěstí

Praha - Oblíbená zpěvačka Lucie Vondráčková se po třech letech vydává na druhé turné ve své dosavadní kariéře. Před třemi léty objela 10 velkých hal v Čechách a na Moravě společně s Michalem Davidem, se kterým vyprodala i pražskou O2 arénu. Nyní naplánovala 15 zastávek v rámci turné Kousek štěstí.

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády

Sobotka pozval americké producenty do ČR. Chce, aby se tu opět natáčelo

Kultura

Karlovy Vary - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes na setkání během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech vyzval americké producenty k návratu silnější produkce do České republiky. K dnešnímu dopoledni bylo na karlovarském festivalu akreditováno 8263 lidí. Z toho je 7086 držitelů takzvaných Festival Passů, 183 filmových tvůrců, 499 filmových profesionálů a 495 novinářů.

Ilustrační foto

Richard Müller se představí na festivalu Trutnoff Open Air

Kultura

Trutnov - Na hudební přehlídku s indiánským duchem a kořeny v undergroundu přijede poprvé Richard Müller s kapelou. Tradiční různorodou mozaiku doplní novozelándská skupina Fat Freddy's Drop, dívčí soubor Rózinky z Kozojídek i horňácká cimbálovka. Trutnoff Open Air Festival je věnován osmdesátinám Václava Havla a uskuteční se v obvyklém termínu 18. - 21. srpna na trutnovském Bojišti.

Jamie Dornan

Do Varů dorazil herec Jamie Dornan, stanové městečko se zaplňuje

Kultura

Karlovy Vary - Do stanového městečka, hostelů i výrazně dražších hotelů v Karlových Varech začali dnes přijíždět návštěvníci 51. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který bude večer slavnostně zahájen. Do Varů už také přicestoval severoirský herec Jamie Dornan.

Logo soutěže X Factor

VIDEO: Čech si šel plnit sny do britského X Factoru. Stalo se něco neuvěřitelného

Kultura

Londýn - Jakoby Česko nemělo ze světa posměchu už dost. Nyní se přímo světelnou rychlostí rozšířilo internetem video z nové série britského X Factoru, ve které vystoupil mladý Čech se svojí vlastní písní. A výsledek? Jednoznačná katastrofa, avšak účastník ze svojí neohrabané show dokázal vytěžit maximum a roztančil celou porotu včetně natáčecího štábu.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy