Kultura

Divadelní opona, ilustrační foto

Herečka Ivana Uhlířová si vyzkouší roli režiséra

Kultura

Praha – Herečka Ivana Uhlířová se poprvé představí jako režisérka, a to v inscenaci Mimo zápis v pražském Studiu Hrdinů. Uhlířová si pro svůj režijní debut vybrala deníkové zápisy Paula Klee, z nichž společně s Vojtěchem Maškem vytvořila scénickou koláž, zabývající se tématem tvorby, identity a autorství.

Koncert, ilustrační foto

Fléda nabídne vystoupení skupiny Korben Dallas

Kultura

Brno – Hudební klub Fléda pokračuje v česko-slovenské alternativní jízdě. Po společném vystoupení skupiny Billy Barman a písničkářky Katarzie na začátku dubna přijedou další interpreti ze Slovenska. Korben Dallas přivezou do Brna nový materiál z alba Stredovek a jako host s nimi vystoupí česká kapela Houpací koně.

Písničkář Ivan Hlas navštíví se svým triem Malou scénu za oponou

Kultura

Ivan Hlas se vrací do Brna, vystoupí se svým triem

Brno – Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, v současnosti však vystupuje s dalšími dvěma hudebníky v uskupení Ivan Hlas Trio. V této formaci se představí v brněnském Klubu Mersey, kde shodou okolností hrál i k příležitosti jeho otevření v roce 1993.

Věra Špinarová

Věra Špinarová je po kolapsu v nemocnici

Kultura

Praha - Ve středu večer došlo během koncertu Věry Špinarové v Čáslavi k jejímu kolapsu. Díky přítomnosti lékařky v sále a bleskovému zásahu záchranářů, jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc. Následně po stabilizaci životních funkcí byla Věra Špinarová trasportována vrtulníkem do nemocnice v pražském Motole.

USS Zumwalt (DDG-1000)

USS Zumwalt, sloužící zbraň s tajnou technologií

Kultura

Americké námořnictvo dnes představilo první torpédoborec budoucnosti nazvaný USS Zumwalt. Plavidlo využívající technologii steath, která znesnadňuje jeho zachycení standardními radary a sonary, bylo zařazeno do služby v roce 2016.

Národní divadlo v Praze

Taneční projekt Cube se dočká premiéry na Nové scéně

Kultura

Praha – Nová inscenace Laterny magiky spojí současný tanec, multimédia a dynamiku. Experimentální taneční projekt s názvem Cube byl už třikrát uveden formou work in progress a nyní se dočká premiéry na Nové scéně Národního divadla.

Tomáš Klus

Vvítěz ankety Žebřík Tomáš Klus se opřel do Babiše. Zpěvačkou roku je Ewa Farna

Kultura

Plzeň - V hudební anketě Žebřík obhájil Tomáš Klus své loňské prvenství v kategorii zpěváků, mezi zpěvačkami uspěla Ewa Farna. Klus dosáhl na nejvyšší příčku také v kategorii Skladba roku za píseň Dobré ráno a skončil druhý mezi akcemi s loňským Recyklus tour. Farna si vedle titulu Zpěvačka roku odvezla i první cenu za videoklip Na ostří nože. Singl s touto písní skončil jako třetí nejlepší skladba. Výsledky 25. ročníku cen dnes organizátoři vyhlásili v plzeňském kulturním centru DEPO2015.

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy